Mijn favorieten

Nederlanders slecht voorbereid op scheiding

Nederlanders houden bij het afsluiten van hun hypotheek zelden rekening met scheiden en komen daardoor regelmatig in de problemen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van Munt Hypotheken en Nationale Hypotheekgarantie (NHG).
 

Opvallend is dat Nederlanders bij het kopen van de woning wel rekening houden met de mogelijkheid van overlijden en arbeidsongeschiktheid, terwijl de kans dat dit een van beide partners overkomt veel kleiner is dan het risico op scheiden. Voor mediators en ervaringsdeskundigen zijn de uitkomsten niet verrassend. Online scheiden is tegenwoordig erg populair en een gemakkeijke stap.

Scheidingsbemiddelaars ervaren dagelijks in de praktijk hoe matig consumenten voorbereid zijn op een mogelijk scenario einde relatie. En hoe complex het dan is om voor beide partners een toekomstbestendige oplossing te vinden. Brancheorganisatie RFEA pleit er dan ook (nogmaals) voor om bij het aangaan van een relatie -in welke vorm dan ook- een aantal basiszaken goed vast te leggen. Dit kan veel financiële ellende voorkomen.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring