Mijn favorieten

Je hypotheek vrijwillig aflossen bespaart tot 350 euro per jaar

Gezinnen doen er goed aan volgens De Nederlandse Bank (DNB) om hun hypotheek vrijwillig af te lossen. Door de lage rentestand is het voordelig om vervroegde aflossing. Dit kan later honderden euro's per jaar schelen.
 
De gemiddelde hypotheekrente is momenteel hoger dan wat je aan spaarrente ontvangt op je spaarrekening. Daarom is het momenteel voordeliger om geld te steken in de hypotheek om die vervroegd af te lossen dan om te sparen. Dit is volgens DNB de reden dat er momenteel veel vervroegde aflossingen plaatsvinden.
 
Wanneer de rente met 2,5 procentpunt gaat stijgen, hebben huizenbezitters in het eerste jaar na de verhoging 150 euro bespaart aan rentelasten, indien zij wel vrijwillig hebben afgelost. Of aflossen verstandig is, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Daarom is het verstandig om hierover advies in te winnen met behulp van een onafhankelijk hypotheekadviseur
 
Als we dit naar het negende jaar doortrekken, loopt het voordeel op tot wel 350 euro aldus DNB. Dit is berekend door de onderzoekers op een gemiddelde van 42.000 à 43.000 euro bij een vrijwillige aflossing. Echter verschilt de omvang van de aflossing sterk.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring